header-photo

Learn it in Ramadhan

Day 7


:: I was too tired for the hectic day yesterday. Sorry ibu, I don't attend my class today :: Today is the meeting for Palestinian issue but only three of us can make it. Nothing much discussed (Think of lending my hands to those in needy) :: Have a look on tubeless tyres and luggage box for my kid (hehe, my Modenas). Need more money, huh :: I am amazed with a long queue for Popia Pak Ya (so famous ka?). Want to try (but later) :: Imam baca , "Dan apabila kamu tekad, maka bertawakkallah kepada Allah, sesungguhnya Dia menyukai orang-orang yang bertawakkal." :: Study..study.. tomorrow test la. Banyak nak kena hafal (sambil-sambil tu tengok cerekarama..hmmm) ::

Kat masjid ada orang minta derma untuk bina semula madrasah di India. Ramai bagi derma. Yang sangat menarik perhatian, budak kecik (rasanya dalam usia 2 @ 3 tahun) berpakaian jubah putih bersama ayahnya yang sedang dukung adiknya, meletakkan duit ke serban yang terbentang tu. This is what we should do (yup, later). Melentur buluh biar dari rebungnya. When he starts feel happy to do so, he will keep on doing it. Risau plak bila memikirkan generasi akan datang. Kalau hari ni dah teruk, akan datang lebih terukla agaknya.

Aku rasa ibu menangis tengok cerekarama sebab nasib ibu semacam Tijah gak (when it comes to how her mother treats her). Yalah, anak kandung yang ditirikan (istilah yang aku suka guna bagi merujuk kepada ibu). It's hard to be in her shoes. Hmm, aku nak cerita lebih rasa tak elok pulak. Cukuplah setakat ni. This is why I've made a very tough decision for those who put a great hope on me in leading them ahead, when people curse me, people look down on me, people yell at me, just for the sake of my mother, my father, my family. It's me who has to change the fate (if u call it so) after people (including 'the insiders') tried to pretend that they don't hate my brother for what he did. It's me who should take place of the first son to make people proud of my family (especially 'the insiders'). Nobody to be blamed, except me if I don't seize 'the moment' for a great change in our lives.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...