header-photo

Kegembiraan dikongsi bersama ketika Ramadhan

Day 11



:: Dah tak bersemangat plak nak bangun sahur tapi kesian la nenek dah bangun memasak, makan jelah :: Sejak semalam aku dah gosok baju untuk keje. Hah, nak pi keje bersemangat la. Sebab.. (hmm, nanti aku ceritakan kat bawah) :: This is my first day to write a submission for a case. Fuhh, sakit kepala jugak. Mujur ada kekawan yang dah expert (syabas betti..) yang leh tolong menjawab semua soalan aku :: Tak dapat tengok Kiamat Sudah Dekat, tapi takpe sebab dapat berseronok dengan kekawan hari ini. Sempena meraikan seorang sahabat dah abis chambering, kami ramai-ramai pi celebrate kat Midvalley. Yup, celebrate atau dalam bahasa eloknya, iftar jamaie (berbuka posa beramai-ramai) :: Balik-balik je memang tak sempat pi tarawih, so tak taula imam baca apa malam ni (sori ek tak dpt kongsi mcm selalu) :: Rehatkan diri sambil tengok nasib Qaseh (walaupun sekejap terjaga sekejap tertido) :: Tidur yang sangat lelap ::

Tahniah, sahabat! Dalam tak sedar, sekejap je rupanya 9 bulan kann? Agak aku lah sebab aku ni yang masih tak banyak belajar pun dah masuk 4 bulan kat opis. Tepat jam 4.30 petang, kitorang pun wish her congratulationssss (walau hakikatnya dia bukannya takde dah esoknya). Naik kete terus pi Midvalley mencari restoran Nandos meraikan kejayaannya (ohh seksa gak buat decision nak makan katne). Asyik betul kitorang bergambar. Nasib baik zaman kini ada kamera digital, tak perlu berfikir untuk tangkap gambar apa, angle mana, berapa banyak dsb. Kek yang dibeli pun sedapp sangat. Seperti yang pernah aku beritahu, aku selalu terfikir, kan seronok kalau kita ni kuat makan, pasti puas orang yang menjamu. Kalau boleh, aku nak makanan yang terhidang licin dimakan tapi apakan daya, tak terdaya.. sori sahabat.

Habis makan, balik..sronok betul dapat naik kete baru abg Man. Lagu pun menikam kalbu..hehe. Bila difikirkan apa yang berlaku malam ni, aku dapat rasakan inilah satu cara group binding. Kalau istilah arabnya, ukhuwwah. Sangat penting tau group binding ni. Kata Abg Man, sebelum ni taklah camni bebudak chambering. Sejak akhir-akhir ni je yang sangat seronok. Dan bagi aku, memang sangat perlu perkara gini. Sebab bila kita seronok-seronok, dan ada masanya berkongsi duka, bergurau senda, bergaduh, tegur-menegur, inilah pengikat tali persaudaraan. Ada sesetengah orang lebih rapat dengan kawan-kawan berbanding keluarga disebabkan elemen-elemen group binding tu takde dalam keluarga. Tak ke rugi kalau camtu? Bila ada problem, anak-anak lebih percaya kawan-kawan untuk membantu. Sebab itulah kita kena biasakan diri untuk menerapkan elemen-elemen ni dalam diri supaya suatu hari apabila kita pula berkeluarga, elemen-elemen group binding tu dapat diamalkan. Taklah jadi isteri lebih rapat dengan teman pejabat daripada suami sendiri. Atau sebaliknya... Cehh, cakap macam orang dah kahwin. Hehe. Hmm, sebelum kahwin la kena berjaga.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Very Interesting!
Thank You!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...