header-photo

CAPSTER : Alternatif baru bagi minah sukan





Perkembangan terbaru pakaian hijab ni dicipta oleh orang Dutch tau. Nama dia, Cindy Van Den Breman. Dia cipta tudung gaya ni untuk wanita muslim bersukan. Ini adalah alternatif bagi diorang bersukan daripada dok pakai yang biasa yang kekadang mengganggu pergerakan mereka untuk bersukan.

Hmm amacam, nampak macam ok kan? Alternatif bagi orang tetap bertudung walaupun dia minah sport. Ini juga nak mengelakkan daripada tudung mereka terkoyak atau terbuka semasa bersukan. Nama tuduung ni ialah CAPSTER.

Mengapa industri ini dipelopori orang bukan Islam? Mana orang Islam? Takkan kita ni tak kreatif kann? Entahlah, yang penting orang bukan Islam ni sangat rajin buat kajian demi keuntungan material.

Sesuatu yang belum wujud bila dicipta pasti akan menarik perhatian. Kita? Apa yang kita telah cuba cipta? Ya, daripada sesuatu yang belum wujud..hmm, entahlah.

Teringat sorang lecturer aku beritahu dalam subjek Islamic Worldview, "we'll never be ahead if we are developing something which has been developed by others. Once we achieve that development, they could have been invented a new technology which later been followed by us. It's like a train. We are in the back coach and will never be ahead."

Betul gak kata Dr. Mustafa Tajdin tu. Jadi, untuk kita menyaingi orang lain, kita kena cipta sesuatu yang belum dicipta. Hmm, tengoklah Cindy ni. Dia dah cipta sesuatu yang baru. Sekarang stok pun da abis. Caya tak? Tak caya cuba tengok layarilaman ini.

Yang guna dan beli siapa? Orang Islam jugak..hmm, tak salah tapi rugilah kann. Hmm, sape yang ada kemahiran tu cubalah tolong cipta sesuatu yg baru tu yer.. biar korang plak yang popular (tp bukan ini matlamat kita). Yelah, macam haritu masuk paper, kita risau pasal sosej tak halal tapi rupa-rupanya takde satu pun syarikat Islam buat sosej. So, sape nak dipersalahkan? Hmm tak payahlah tuding jari kann..

Lets change the world.. WORLD.. MAWI hehehe

p/s : Dari segi tudung ni mungkin tak cukup syarat syarak kot..Yelah, orang bukan islam manalah tahu.. yg baiknya mungkin minah2 sport melayu yg tak pakai tudung bole cuba.. wlp tak cukup syarat, it's good for a 'beginner'.. yup, a thing to ponder

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Tanpa Nama berkata...

[url=http://www.bettybrigade.com/]Viagra Generic Online[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...