header-photo

Tanyalah Kalau Nak Ke Guangzhou

Entri Cari Aku Sebab Nak Ke Guangzhou memang betul-betul membuatkan ramai yang mencari aku. Sejak dari pulang ke Malaysia hinggalah ke saat ini, ada saja yang bertanya.

Antara soalan yang ditanya sudah tentulah berkenaan khidmat tour guide yang boleh berbahasa Mandarin dan Bahasa Melayu.

Setiap kali ditanya, setiap kali itulah aku kena menjawab. Tapi masalahnya masa aku tidak begitu banyak untuk kerap bersoal jawab dalam emel mahupun telefon.

Jadi, aku cadangkan kepada sesiapa nak tanya teruskan hantar emel ke muhdsuhail.ahmad@gmail.com atau panduantravel@gmail.com dengan cara berikut:

1) Pada ruangan [SUBJECT] dalam emel, taipkan GUANGZHOU [TARIKH].
    Cth:   GUANGZHOU 15-20/4/2013

2) Dalam kandungan emel, terus saja jawab soalan di bawah:
     a) Bilangan ahli rombongan
     b) Tempat yang ingin dituju (jika ada)
     c) Tujuan mengunjungi Guangzhou
     d) Bilangan bilik hotel yang diperlukan dan penerangan hotel yang diinginkan
     e) Pengangkutan yang diperlukan (jika perlu)
     f) Perkhidmatan yang diperlukan - tour guide/pengangkutan/makan minum/hotel

   Cth jawapan:
    a) 10 orang - 3 lelaki, 7 perempuan
   b)  masjid, pusat jualan pakaian kanak-kanak, tempat elektronik, barang hantaran
   c)  membeli-belah
   d) 5 bilik, hotel 3 bintang dekat masjid
   e)  Van
   f)  Perlukan tour guide, pengangkutan, makan minum dan hotel

3) Kemudian penutupnya tulislah [NAMA] [NO. TEL]
   Cth:
              Daripada PN. AINON 012-3456789

Jika tiada aral melintang dan ikut cara begini, insyaAllah mudah untuk kami respon segera bersekali dengan kos dalam tempoh 5 hari. Emel memang aku dok buka setiap hari selagi talian telefon masih hidup disebabkan semua emel aku sync dengan blackberry.

Seelok-eloknya tempahan/pertanyaan dibuat 2 bulan lebih awal. Jika lambat, boleh dilayan cuma takut ketiadaan wakil aku di sana untuk membawa korang.

Sekian dimaklumkan. Terima kasih mengunjungi blog ini..

[Terkini setakat 29 April 2013: Anda boleh ikuti Bengkel Melancong Ke Guangzhou]

1 ulasan:

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

saya berminat lagi nak ke cocos island..fuh tak puas lah menelusuri pengalaman brader di sana,kalau saya alaminya sendiri,mesti best,rasa cam nak bermastautin disana je rase

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...