header-photo

Kuiz Ramadhan 1430H/2009

Sebagai tanda penghargaan kepada pengunjung blog ini, saya dengan besar hati menganjurkan KUIZ RAMADHAN 2009.





Kuiz ini terbuka kepada sesiapa saja yang melayari blog ini dengan syarat:

1- Semua soalan dibawah dijawab.
2- Anda mestilah mempunyai BLOG sendiri.
3- Alamat rumah mesti di Malaysia [untuk pengeposan hadiah].
4- Anda tak perlu bayar apa-apa, cuma doakan saya saja.
5- Semua penyertaan perlu nyatakan NAMA, NO K/P, EMEL, BLOG dan ALAMAT RUMAH [Pastikan maklumat tepat].
6- Keputusan muktamad dibuat oleh saya sendiri berdasarkan jawapan yang betul dan slogan terbaik.
7- Adik beradik dan sanak saudara dilarang sama sekali menyertai kuiz ini.




SOALAN KUIZ RAMADHAN 2009

1- Namakan TIGA peristiwa yang berlaku di bulan Ramadhan.

2- Nyatakan tarikh entri saya berkenaan Ramadhan dan hadis bakul emas.

3- Sila lengkapkan slogan berikut: RAMADHAN SANGAT PENTING DALAM HIDUP SAYA KERANA ... [Tidak lebih 120 patah perkataan]

HADIAH MISTERI akan diberikan kepada pemenang UTAMA sahaja. Hadiah akan diposkan ke rumah anda sebelum Aidilfitri menjelang.


Sila emelkan jawapan anda berserta butiran diri ke muhdsuhail.ahmad@gmail.com

TARIKH TUTUP: 10 September 2009 (supaya sempat poskan hadiah)

11 ulasan:

3p4h berkata...

Huaa...Br nk jwb... T_T
Xpe la bkn rzki..

p/s: TQvm tau abg suhail bg brg2 2. Hakim da pass kn last week masa Sakti 4.

Sahalfikri berkata...

3p4h: Kau tak payah jawab pun dah dapat hadiah. Apa lagi nak? Hahahaha.

arelyn berkata...

lamer sungguh x tgk2 blog2 adik2 akak nih..siap ada kuiz lg..syoknyer..ni main2 ker betul2

.: mama cute :. berkata...

aku tak pat hadiah pon.. so bole le aku jawab..

Sahalfikri berkata...

arelyn: ni bukan main-main.. betul-betul. jawablah!

mamida: ish3, hadiah untuk anda sudah tersedia lah. Tak payah nak nyibuk da!

mimie berkata...

nk try la..hadiah saguhati xde ke?hehe..

utk soklan satu tue..byk peristiwa yg berlaku di bulan Ramadhan,nak yg tym bile?byk peristiwa yg berlaku di bulan Ramadhan zaman Rasulullah,ada kriteria2 peristiwa ke?ke gtau je apa2 peristiwa pun..ke gtau je sume yg tau?

utk soklan dua plak..yg entry ada sentuh psl ramadhan dan hadis bakul emas due-due skali ke?sbb rasanye cam byk je entry salam ramadhan..

utk soklan tiga..xde masalah..hehe..

atiqa berkata...

la, atiqa nk cuba gak... huhuhuh..
takkan tak bley kot...
nk hadiah lagi..
heheheee.....

Sahalfikri berkata...

mimie: soklan satu tu, spanjang sejarah Islam. tak kisahlah bila-bila.. ada byk, asalkan 3 peristiwa tu mmg wujud kira betullah.

soklan dua tu, mmg ada satu entri dibuat pada bulan ramadhan yg dlm tu ada cerita pasal hadis bakul emas. sikit je, takde penerangan pun. sekadar entri kehidupan harian. [senang je nak cari..hehe]

soklan 3, memang senang.. cepat3!

{Kalau ramai betul yg join, bolehlah bagi hadiah saguhati kpd 3 org}

.: mama cute :. berkata...

ejejeje.. bes bes..seb bek..kalo tak aku nak main gak kuiz ni..wakakkaka.. sbb kat fb kalo men kuiz tak pat hadiah..huhu

mimie berkata...

insyaAllah,kalu ada kelapangan masa^_^..

Sahalfikri berkata...

mamida: buatlah! tp mmg sah hang takleh menang..huahuahua

mimie: alah setakat 5 minit je.. ngee